~If you dared yourself to move on, you will succeed~ John J Loco™

Friday, February 27, 2009

Journey pt. 1

Hari ni, aku rase kecewa. Sebenarnye aku dah lame perasan bende ni. cume x brape nk ckp je. Org kite ni (Malaysian) mmg berbudi bahase. Tlg2 menolong. That's a good example of unity. But the problem lies in the souls of those people that had not stop from using other people for their own goods. Okay, aku bkn baik sgt. Aku sedar le aku sape.. Cm lagu Butterfingers- Tentang-tentang.. ade verse yg bunyik die camni;

Saya ini pn bukan sempurna,
Tapi saya tahu..
dosa dan pahalaku Tuhan saja...
Tuhan saja yg tahu..

Aku tau le aku x sebaik mane. Yela klu nasihat org pn ade gk org bunyik blakang kn?? "weyh, pehal mamat ni?? Mcm bagus!!!". Hatta klu Imam Besar Masjid Negare pon org bleh wt dek je, ni kan pulak aku.. haha..

berbalik pada topik td. ade ke patut, seorg manusia ni, punye la baik die tlg org, dan2 org yg die tlg 2 menolong la balik manusia ni. menolong menyusahkan manusia ni. Hai.. ape la nk jadi?? X blaja sivik kot.. xbleh gk gne alasan 2, sebab dalam perlembagaan malaysia da tercatat 5 rukun negara. Aku nk highlight yg no 1.Kepercayaan kepada TUHAN.

Come on la, semua org dlm negare ni ade Tuhan, klu x, xdapek le nk jd warganegare Malaysia ni. Setau aku, mane-mane Tuhan pn, x suruh penganut nye wt khianat kt org. meremang bulu rome aku bile ade seorang kwn ni citer la pasal kisah makhluk ni( gorila kot). punye la aku terkejut, dpn mate member2.. die punye baik 2.. pergh.. mcm dewa kot.. blakang mmbr, mcm gorila... haha

Berubah la ye rakan2..jgn jadik cm gorila ni.. ble org tlg kte, jgn wat khianat.. igt, bkn manusia je tgk pe yg kite buat.. tp Tuhan nmpk beb.. mls nk ckp pnjg lebar.. renung-renungkan.. dan selamat beramal..
=p

5 comments:

  1. br 1st time ni aku tgk ko tulis ade emosi2..
    slame ni ko tulis cm general2 je..
    huhuu~

    ReplyDelete
  2. pergh...
    aku juge manusia..
    haha~

    ReplyDelete
  3. iye..
    aku taw itu..
    aku bkn mksd kn cmmnt aku b4 ni the bad way ok..
    hehe..

    ReplyDelete
  4. aku memahami..
    hehe..
    asl xleh bkak ko nye blog ek??

    ReplyDelete
  5. iye ke xley bkk??
    asal org laen cm ok je..
    aku pn xtaw r npe senanye..
    hmmm~xpe2..
    sng2 ko try r ag k..
    huhu!
    =)

    ReplyDelete

Click Here